"Σε αυτή τη συνεδρίαση, στην οποία πράγματι διακυβεύεται η υπόληψη και η τιμή πρώην Υπουργών, δεν υπάρχει προθυμία από πολλούς Βουλευτές έκφρασης της γνώμης τους και αυτό δεν είναι σωστό, όταν υπάρχουν διεφθαρμένοι Υπουργοί, όταν η Κυβέρνηση μετά από μια μακρόχρονη έρευνα καθυστερεί ένα εξάμηνο –και αναφέρομαι στην Κυβέρνηση γιατί είχε τους μηχανισμούς ελέγχου των υπηρεσιών- και ενώ μπορούσαν να ερευνήσουν πού έφθασαν τα χρήματα, εν τούτοις δεν έγινε καμία τέτοια διερεύνηση.
Όμως, αυτό το πέτυχαν οι υπηρεσίες των Η.Π.Α., οι οποίες ξεκίνησαν το θέμα. Από το 2006, με το που τέθηκε το ζήτημα, αμέσως ονομάτισαν ποιοι τα πήραν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποζημιώθηκαν με 1,3 δισεκατομμύρια –για να ξέρουμε δηλαδή το σύνολο των χρημάτων που η SIEMENS διέθετε για μίζες- και έκλεισαν το ζήτημα.
Τουλάχιστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν και για την Ελλάδα. Γιατί για την Ελλάδα εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ, μια και η Νέα Δημοκρατία κατ’ αρχήν, όντας αυτή κυβέρνηση, φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο. Τον φυγαδεύσατε κανονικά! Για πολλά μικρότερα αδικήματα γίνεται προφυλάκιση. Στην περίπτωση αυτή υπήρξε φυγάδευση.
Μάλιστα και η σημερινή στάση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει μια τάση φυγής, ακολουθώντας ακριβώς τα χνάρια του Χριστοφοράκου. Θα συναντηθείτε ξανά είτε ως γείτονες στα σπίτια που κτίσατε μαζί είτε ως συνδαιτυμόνες, μόλις ο Χριστοφοράκος επιστρέψει στην Ελλάδα θριαμβευτής και ατιμώρητος. Διότι είστε ένα κύκλωμα, ένα πλέγμα συμφερόντων, το οποίο απλώνεται παντού και είναι και διακομματικό.


Έχουμε οικουμενική μίζα το 1990. Το επιβεβαιώνω και εγώ, όπως το έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Κοροβέσης, όπως το επιβεβαιώνουν και αυτά τα οποία κατατέθηκαν από τη γερμανική πλευρά για τις μίζες που ήταν 10 προς 5 και προς 1 και που ουδείς τα διέψευσε! Και ξέρουμε τα ποσά και ξέρουμε τα ταμεία των Κομμάτων, αλλά επικρατεί υποκρισία!
Η Νιγηρία, αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, παρέπεμψε τέσσερις Υπουργούς και πάγωσε τις προμήθειες από τη SIEMENS. Εδώ;
Εδώ έχουμε μια αλληλογραφία, μόλις φέτος, του κ. Παμπούκη. «Αγαπητέ, κύριε Ξυνή, κατ’ αρχήν, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσπάθεια εξυγίανσης που έκανε η νέα Διοίκηση της εταιρείας SIEMENS. Φυσικά, θα ήμουν ευτυχής αν θα μπορούσατε –επαναλαμβάνω- να βοηθήσετε εποικοδομητικά και στην αποκάλυψη της αλήθειας, κάτι που θα παράσχει τη δυνατότητα επιβολής δίκαιης τιμωρίας».
Και η απάντηση; «Σκάστε, θα σας δώσουμε.» -ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-. Αυτό απάντησε η SIEMENS και ζητά και τα ρέστα! Θα καταθέσει και αγωγή από πάνω! Πρόκειται για σημερινά θέματα και δημοσιεύματα. Ζητά να αναγνωριστεί ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου γιατί, αν δώσει τους καταλόγους –και δεν θα είναι οι κατάλογοι της κυρίας Κατερίνας Τσακάλου που έστελνε τα μικρά δώρα- αυτοί θα είναι για τριάντα τρεις εντολές πληρωμής, οι οποίες προσδιορίστηκαν και έχουν διαδρομή και τελικούς αποδέκτες.
Όμως, γι’ αυτά δεν κατεβλήθη καμία προσπάθεια. Το μόνο το οποίο έκαναν και τα δυο «μιζοκόμματα» είναι να φέρουν εδώ τέσσερα ονόματα –και τελείωσε!- αντί να φέρουν εικοσάδες, αντί να προχωρήσουν σε αυτοκάθαρση, αντί να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν επισήμως, αντί να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ το ένα εκατομμύριο μάρκα που πήρε ο Τσουκάτος, διότι είναι προϊόν δωροληψίας! Να το επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο!
Έχουμε βέβαια και τις νόμιμες αμοιβές Τρεπεκλή, τα 6,5 εκατομμύρια, τα οποία είναι αμοιβή δικηγορικού γραφείου, αλλά ούτε και αυτά διερευνήθηκαν πού κατέληξαν γιατί, σε τελευταία ανάλυση, είναι και ιδιωτικό ζήτημα. Σιγά ο άνθρωπος να μην αναλαμβάνει ευθύνες για το ποιοι τον έβαλαν εκεί!
Η πολιτική συμφωνία Καραμανλή-Παπανδρέου ισχύει. Την υιοθέτησε στη συνέχεια και την τηρεί και ο κ. Σαμαράς και υποθάλπτουν μαζί τους δωρολήπτες, γιατί και η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε σε καμία αυτοκάθαρση. Το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως, κάνει κάθε τι να κρατηθούν τα πράγματα χαμηλά, να μην υπάρχει ευρύτερη εξέλιξη. Γι’ αυτό και το σύνθημα της Πλατείας «κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες!» απηχεί το σύνολο της κοινής γνώμης.
Η σχέση διαφθορέα –και ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε- που κραδαίνει τα εκατομμύρια ευρώ και διεφθαρμένου, δηλαδή της SIEMENS και του διεφθαρμένου υπαλληλικού πολιτικού προσωπικού της χώρας, είναι αυτή που μας θλίβει όλους. Αφού όμως εσείς, όλα τα Κόμματα, συμφωνήσατε στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία των στελεχών σας, θα σας τιμωρήσει ο ελληνικός λαός.

Εμείς, σαν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που είμαστε μακριά από όλο αυτό το σύστημα που στήθηκε στη μεταπολίτευση, θα σας γυρίσουμε απλά την πλάτη.
Δεν υπάρχει περίπτωση από τη δική μας πλευρά να μπούμε στην λογική που δεχθήκαμε την μομφή από το ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι κάποιοι φεύγουν σε κάποιες περιπτώσεις. Ο κ. Κοροβέσης σάς συμπεριλαμβάνει σαν δωρολήπτες το 1990, γιατί υπήρξε συγκεκριμένη αναλογία και κατανομή. Δεν τον μέμφθηκε κανείς ποτέ, γιατί είχε ψυχή και έλεγε την αλήθεια.
Σας επιβεβαιώνω ότι το 1990 υπήρξε οικουμενική μίζα. Μπορεί κάποια από αυτά τα χρήματα ή το 10-5-1 να μην αφορά το Κόμμα από μόνο του, αλλά να αφορά στελέχη. Εμάς δεν μας αφορά καθόλου. Εσείς μείνετε ως ένοχοι να στείλετε τους δυο και τους άλλους δυο τέσσερις. Κανέναν άλλον ξέρετε;"